© Copyright 2019 GREEN DROPS - All Rights Reserved

Как маслото от Бял Трън помага на здравето на вашето куче и котка?


Всеки собственик на куче или котка неминуемо изпада поне веднъж в ситуация, в която неговият космат най-добър приятел е болен. Но знаете ли кои са най-честите причинители на заболяванията му? Това са медикаментите, нездравословното хранене, околната среда и други.
Те могат да увредят черния дроб, бъбреците и цялостния живот на вашия домашен любимец. Именно затова е важно да предприемете навременни мерки и да предпазите неговия организъм от подобни бъдещи проблеми. А това е възможно с помощта на натуралното масло от Бял Трън.


Представяне на студено пресованото масло от Бял Трън
Определяно като аюрведично чудо, през последните 2000 години растението Бял Трън се използва за различни здравословни проблеми. А в рамките на изминалите 10 години, то намира приложение и при лечението на животни, най-често кучета и котки. От съществено значение е да се подчертае, че тази билка се прилага само при тях, а не други домашни любимци.
’’Тайният’’ компонент на този продукт всъщност е известен и това е активната съставка силимарин. Редица клинични изследвания доказват наличието на силни противовъзпалителни, антиоксидантни и детоксикиращи свойства във флавоноидите, съдържащи се в силимарина.
Също така, флавоноидите стимулират и клетъчната регенерация, подпомагайки отстраняването на токсични химикали от организма на вашата котка или куче. Известен факт е, че Белият Трън е сред малкото билки, които нямат еквивалент в конвенционалната медицина.
Ползи от употребата на есенциалното масло при кучета и котки

- Подобрява функциите на бъбреците
Много кучета и котки страдат от различни бъбречни заболявания, отключени или поради генетични фактори, или поради диабетни инфекции. Повечето лекарства, които те приемат, също причинят увреждане на бъбреците им.
Консумацията на силимарин подпомага цялостното състояние на бъбреците, така че те да работят по-добре. При наличието на инфекция, е необходимо по-малко време за излекуване на четириногите любимци, когато в диетата им се въведе маслото. Невероятният му ефект е неколкократно доказан и именно затова ветеринарите често го препоръчват на своите пациенти.

- Възстановява дейността на черния дроб
Лекарствата, бактериите и вирусите са виновниците за появяването на чернодробни заболявания сред домашните косматковци. Когато е налице такова, те често показват признаци като: загуба на апетит, летаргия, тъмна урина, бледи венци, загуба на тегло и жълтеница.
Черният дроб играе жизненоважна роля не само в човешкия, но и в животинския организъм. Следователно, е от съществено значение да се подсигури неговото добро състояние чрез маслото от Бял Трън. То действа детоксикиращо, като същевременно подпомага поддържането, укрепването и възстановяването на чернодробната функция.
Неговият мощен антиоксидант предпазва черния дроб от свободните радикали, които могат да атакуват тялото по различни начини. Той отпушва жлъчните канали, има противовъзпалителни свойства и се счита за цялостен тоник за черния дроб за всеки домашен любимец.

- Премахва токсините
Още един често срещан проблем при кучетата и котките, са токсините. Сигурен магнит за тях отново е приемът на медицински медикаменти. Докато те несъмнено помагат в борбата с дадена болест, в същото време могат да причинят и увреждане на черния дроб.
Детоксикацията е изключително важен процес не само за хората, но и за нашите домашни любимци. Възможно е да ги храним с най-висококачествените храни в света, но порите, които са запушени с токсини, няма да позволят на основните хранителни вещества да преминат, причинявайки отслабена имунна система. От своя страна пък, ниският имунитет носи след себе си редица сериозни проблеми.
Силимаринът предпазва черния дроб от токсините, като успешно ги отмива от него и животното вече не е интоксикирано толкова, колкото е било преди поглъщането на билковото лекарство.

- Предпазва от ракови заболявания
Друго приложение на хранителната добавка от Бял Трън е като противораково средство. Множество медицински проучванията показват, че благодарение на своите антиоксидантни свойства, това растение действа като чистач на всички свободни радикали.
В действителност, то е способно да намали и дори забави растежа на определена ракова клетка. Освен това, силимаринът може да предпази и предотврати разделянето на клетките в тялото на котките.
Също така, тази съставка би могла да бъде от полза за тези животни, които се подлагат на химиотерапия. Причината за това се крие в способността на силимарина да повишава активността на някои химиотерапевтични препарати.

Има ли странични ефекти на маслото от Бял Трън?
Появяването на евентуални странични ефекти при приема на това масло е рядкост и се случва само когато дозата е превишена. Тя задължително следва да бъде приета на празен стомах, както и да бъде съобразена с теглото на вашето куче или котка. Ние ви препоръчваме предварителна консултация с ветеринарен лекар.

The website was created with Mobirise